Beauty & the fools in de Gard

Lies Clerx, op Instagram bekend als @beauty_and_thefools trok deze zomer met haar gezin naar ons nieuwe vakantiehuis Le Bartas in de Gard (Languedoc). Met 4 kinderen (van baby tot tiener) stonden er gevarieerde uitstapjes op het programma. En ook veel chillen aan het zwembad natuurlijk 😉

Lees hieronder de tips van Lies voor uitstapjes in de buurt van Le Bartas in Manduel.


  • Deel dit artikel via
Ontdek het vakantiehuis Le Bartas waar Lies verbleef

Touroparc Zoo


Als tussenstop in Macon, onderweg naar Le Bartas,  bezochten we deze fijne, grote Zoo met een stukje pretpark en een aquapark. Ideaal als verfrissing op warme zomerdagen. Met lekkere drankjes en snacks aan democratische prijzen. Topdag!

De ideale manier om de files naar het Zuiden wat draaglijker te maken tijdens zwarte weekends.


Le Salin d'Aigues-Mortes


Op de gps geef je ‘Salins de Giraud’ in om toegang te krijgen tot het uitgestrekte gebied van de zoutmijnen. Wat een prachtige plek, zo omgeven door roze water en zoutvlaktes. Gekend van het ‘Baleine’ zout van op onze frietjes. Echt een must see wanneer je hier in de buurt bent.

Wij kwamen ’s ochtends vroeg aan met de bedoeling het treintje te nemen, maar dat bleek al volzet tot 17u ’s avonds. We hebben dan de wandelroute genomen van 4 km doorheen mooie plekjes rondom de zoutvlakte. Er is ook een route van 12 km, maar aangezien het bij de start al super heet was (vergeet zonnehoedjes, water en zonnecrème niet!) kozen we de kortste route. Alles is bereikbaar met de buggy. Wanneer je terug aan het bezoekerscentrum komt is er een leuk picknickplekje met broodjes, ijsjes, drankjes!


Nîmes


Tijdens de zomeravonden kan je op donderdagavond in Nîmes genieten van tal van evenementen in het hart van de oude stad: marktkraampjes, kunst, tweedehands schatten (voor verzamelaars), lokale producten. Op heel wat plaatsen zijn er animaties voorzien, zowel voor kinderen (oa. lichtshows) als voor volwassenen! (oa. ‘JeuDivin’ = wijnproeverijen). 

Er zijn vele pleintjes met kleine restaurantjes die lokale specialiteiten serveren. Echte de moeite waard voor een avondje uit. Overdag kan je er fijn shoppen in de kleine straatjes rondom het amfitheater.


Pont du Gard


Wat een heerlijke plaatsje op 20 minuten rijden van Le Bartas! Overdag kan het er best druk zijn, maar ’s avonds heb je kans genoeg om een rustig plekje bij het water te vinden. Rustig, behalve op woensdagavond, dan zijn er in de zomer ‘Les vignerons sur le Pont’. De wijnboeren uit de regio laten ons hun verse en originele wijnen ontdekken - naast een uitgebreid gamma aan foodtrucks. Op andere avonden is een picknick aan het water heel fijn. Neem wel goed wat dekentjes mee, want op de stenen zitten kan pijnlijk zijn.

’s Avonds kan je er de zon zien ondergaan wat een magische sfeer geeft rondom het water. Kinderen kunnen er uren visjes vangen en de mooiste steentjes ontdekken. Je betaalt 9 eur per auto en kan je dus voor die prijs een hele dag en/of avond vermaken.


Manduel


Hier kwamen we terecht toen we op zoek waren naar een bakker en supermarkt in de nabije omgeving. Tijdens onze tweede week hebben we even de tijd genomen om erdoor te wandelen. Het dorp heeft een gezellig charmant marktpleintje met een mooi gemeentehuis en een groene boulevard met fijne cafés en restaurantjes.

Fijn dorpje om even in rond te slenteren en een terrasje te doen als je vlakbij logeert!


Mc Arthur Glen Outlet


Een dagje shoppen met de tieners in Salons de Provence, dat hadden we (enfin, zij...) ook op het programma gezet! Het is een typische outlet omgeving met de gekende merken. Er zijn ook fijne restaurants, een grote haribo winkel en een Starbucks on site.

De ideale activiteit ook voor een dag met minder goed weer!