Provençaalse kip in een zomers jasje

Vertrek je binnenkort richting het Zuiden van Frankrijk en geniet je alvast van de voorpret? Of ben je juist terug van een deugddoende vakantie en wil je graag nog even dat vakantiegevoel vasthouden? Hoe dan ook, met dit lekkere gerechtje waan je je meteen weer in het zonnige Zuiden!


artikel geschreven op 04.08.2016

  • deel dit artikel via
Benieuwd naar onze vakantiewoningen? Neem snel een kijkje!
  • 350g groene asperges
  • 200g snijbonen
  • 300g kipfilethaasje
  • 3 el arachideolie
  • 800g krielaardappeltjes
  • 250g cherrytomaten
  • 15g verse dille
  • Provençaalse kruiden
  • peper & zout

Provençaalse kip in een zomers jasje

Voordat je begint, verwarm je best de oven voor op 180 °C.

  • Schil de krielaardappeltjes en doe ze in een ovenschaal. Binnen 30 min. kan je ze uit de oven halen. 
  • Verwijder het onderste stukje van de groene asperges, ze hoeven niet geschild te worden. Snij vervolgens de snijbonen en asperges in schuine stukjes van ongeveer 4 cm. 
  • Marineer de kip met Provençaalse kruiden en doe de kip samen met de asperges en snijbonen in een braadslee. Besprenkel het geheel met olijfolie. 
  • Zet de braadslee in de oven en bak de kip en groentjes in ongeveer 20 min. gaar.
  • Snij de dille fijn. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, strooi de dille en een beetje olijfolie erover heen en zet het geheel in de oven. Na ongeveer 20 min. kan je het uit de oven halen. 
  • Serveer de kip en groenten met de krielaardappeltjes. Bon Appétit! 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

maak gebruik van de Reli-services

  • jaarlijks contract
  • promotie, verhuur & administratie
  • ondersteuning bij ontvanst
ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak