Vakantie in Zuid-Frankrijk: de favorieten van Henri

Henri is zaakvoerder van Reli. Hij gaat regelmatig naar Zuid-Frankrijk op huizenjacht. Henri houdt van versgemaaid gras, jeu de boules en imposante viervoeters. En van zijn drie kleine (b)engels.


  • Deel dit artikel via
Meet the team!

Reisgezelschap


Vrienden die ik tijdens mijn studies heb leren kennen en die kinderen hebben van dezelfde leeftijd als onze kinderen. We trekken heel graag op met elkaar, voelen elkaar perfect aan en zitten op dezelfde golflengte.


Marktjes


De marktjes van Joyeuse, Les Vans en Bédoin zijn heel tof om te doen. Proeven van de lokale producten en verse ingrediënten kopen om in ons vakantiehuis mee aan de slag te gaan, zalig!


Uitstap


Een wandeling langs de okerrotsen in Rousillon, ook wel de Colorado Provençal genaamd. Het tochtje is goed te doen met kleine kinderen (de onze waren deze zomer 2, 4 en 6 jaar) en het ideale decor voor een kleurrijke familiefoto!


Restaurants


Mijn top3: Chez Bruno, een truffelrestaurant in Lorgues. Chez Bru, het restaurant van Wout Bru in Eygalières, dat helaas niet meer bestaat. Likoké, het sterrenrestaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans, waar sinds kort zijn zoon aan het roer staat.


Reli woning
 

Château Légier is een fantastisch kasteeltje waar wij ons even God in Frankrijk wanen. Er zijn verschillende terrassen en een superleuke buitenkeuken aan het zwembad. In de prachtige tuin kun je een wandelingetje maken of verstoppertje spelen met de kids. Het gezellige dorpje Fontvieille is vlakbij. Heerlijk om er ‘s ochtends met de fiets of zelfs te voet vers brood te halen.


Ik ga op reis en ik neem mee...
 

  • Zakmes: Handig om een appeltje te schillen onderweg.
  • Péage Badge: Een elektronische badge waarmee je over het hele Franse (én Spaanse) autosnelwegnetwerk kunt rijden zonder te stoppen voor de péage. Praktisch als je in het hoogseizoen geen tijd wilt verliezen met aanschuiven bij de péages.
  • Koptelefoon: Met mijn koptelefoon op stoor ik tijdens het rijden mijn slapende kroost niet wanneer ik naar mijn favoriete muziek luister.
  • Drinkflessen: Want wanneer we gaan wandelen in de natuur is er altijd wel eentje die dorst heeft.