Vakantie in Zuid-Frankrijk: de favorieten van Evelien

Evelien is een echte foodie en mama van twee energieke dochters. Ze wordt gelukkig van verse koffie, terrasjes doen en de zon op haar gezicht. Bij Reli verzorgt Evelien de communicatie, zoals de sociale media, de nieuwsbrief en dit magazine.


  • Deel dit artikel via

Reisgezelschap

 

We gaan altijd twee weken naar het Zuiden. De eerste week met ons gezin van vier en de tweede week met vrienden die kinderen van dezelfde leeftijd hebben.

De combinatie van een weekje quality time met het gezin en daarna een week onder vrienden vind ik supertof. En zo logeer ik op één vakantie in twee Reli huizen :-) ”


Reli vakantiehuis

 

Deze zomer verbleven we de eerste week in Le Figuier des Cévennes in de Gard. Het leukste aan het huis vonden wij het zwembad met een groot ondiep stuk (super voor onze meisjes van 4 en 6), het overdekt terras, de goed uitgeruste keuken en de airco in onze slaapkamer.

Elke morgen ging ik te voet naar het dorp om verse baguettes te halen voor het ontbijt. Zalig!


Ik ga op reis en ik neem mee...

 

  • iPhone: Op vakantie ben ik een echte paparazzi. De foto’s deel ik dan meteen via Instagram Stories. Daarnaast gebruik ik mijn iPhone ook om te gaan lopen. 
  • Luchtmatras: Niets zaliger dan bij 30 graden eindeloos ronddobberen op mijn luchtmatras. Het ultieme vakantiegevoel!
  • Griet Op de Beeck: Op mijn matras lees ik het liefst een goed boek. Die van Griet Op De Beeck zijn echte pareltjes. 
  • Servies: Ik ga op reis en ik neem mee naar huis... servies! Als foodblogger moet ik gewoon elk jaar een mooi bord of een paar leuke kommetjes mee naar huis nemen.

Restaurants

 

We hebben al een paar leuke eetadresjes verzameld tijdens onze vakanties in Zuid- Frankrijk. ‘Ten’ in Uzès is een fantastische zaak waar we al meermaals gingen lunchen. Je zit er op het terras onder een overdekte galerij, het personeel is supervriendelijk en het eten top (die Vietnamese noedelsalade...).

In Nîmes hebben we een favoriet adresje voor pizza: ‘La Locanda’ (die pizza met burrata...). Ook daar een leuk terras en vriendelijke bediening.


Uitstapjes

 

Uzès in de Gard is een stadje waaraan ik mijn hart verloren heb. De toffe winkeltjes met kledij en servies, het centrale pleintje met platanen, de terrasjes, de kunstgalerijen: een stad die je absoluut eens moet bezoeken!

Een andere tof uitstapje dit jaar was de bamboetuin van Prafrance. Ook de kindjes vonden het geweldig.