Vakantie in Zuid-Frankrijk: de favorieten van Wim

Wim gaat in Zuid-Frankrijk op huizenjacht (en daar zijn we allemaal stiekem een beetje jaloers op...). Hij houdt van zijn 2 prachtige dochters, verse croissants en café alongé bij het ontbijt en leven als God in Frankrijk. Met een partijtje tennis, fitness of watersport kun je hem altijd plezieren. 

Wims favoriete regio in Zuid-Frankrijk is de Côte d’Azur. Als tiener ontdekte hij Castillon-du-Gard, Vézénobres en de Camargue, waar hij zijn hart verloor aan La Douce France.


  • Deel dit artikel via
De favoriete regio van Wim: de Côte d'Azur!

Reisgezelschap

 

Het liefst ga ik met mijn auto op reis naar een privé-woning niet te ver van de Middellandse Zee. Zo kunnen we dagjes aan het privé-zwembad afwisselen met uitstapjes naar het strand of naar een meer in de buurt.

Mijn dochters zijn echte zeemeerminnen en houden zowel van zoet als van zout, als het maar om in te zwemmen is!

 


Reli vakantiehuis

 

Reli heeft aan de Côte d’Azur vele leuke woningen. Mijn favoriet daar is Le Phare d'Agay in Saint-Raphaël. Sinds 2023 verhuren we ook vakantiehuizen in Corsica. In Myrtus zou ik heel graag eens logeren!


Restaurant

 

Na een namiddagje zee en strand in Sainte-Maxime of Théoule-sur-Mer houden we wel van een aperitiefje in de haven van Fréjus of Port Grimaud en gaan we gezellig dineren iets meer landinwaarts in één van de vele gezellige dorpjes in de bergen. Au Rendez-Vous in Callian is een verborgen pareltje met een fantastisch uitzicht.

La Calade in Blauvac en Le Cafe du Cours in Vacqueyras zijn 2 aanraders in de Vaucluse. De allerbeste pizza’s ooit kan je eten in Mazan bij La Pizzeria.


Uitstappen

 

Het marktje van Fayence is tot nu toe het gezelligste marktje dat ik ooit gedaan heb. Op het dorpspleintje onder de gigantische platanen proeven van lokale lekkernijen!

Onze favoriete uitstap op vakantie is een dagje waterpret op het meer van Saint-Cassien. Een pedalo met glijbaan huren en in het midden van het meer duiken, zwemmen en zonnen.


Ik ga op reis en ik neem mee...

 

  • loopschoenen en tennisracket
  • de duikbrillen van de kinderen
  • zonnebril en iPhone
  • péage-bakje van Bip & Go
  • frigobox