Tips voor een uitstap in de Provence

Een vakantie in de Provence biedt heel wat afwisseling! In de pittoreske Provençaalse dorpjes word je ondergedompeld in de authentieke Franse levensstijl, terwijl je tijdens een wandeling in de bergen overweldigd wordt door de ongerepte natuur.

Mag het al eens iets meer zijn? Aan cultureel erfgoed geen gebrek! Het antieke theater van Orange, de Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine en het Palais des Papes in Avignon zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

In dit artikel delen we enkele persoonlijke Reli favorieten voor een uitstapje in de Provence.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Provence

De Colorado Provençal

In Rustrel, in de buurt van Apt, vind je de Colorado Provençal, één van de best bewaarde geheimen van de Vaucluse.

Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van een prachtig kleurenpalet met ontelbare kleurschakeringen van oranje, vlammend rood, geel en paars.

De okeraarde is het resultaat van zandafzettingen, ontstaan door het terugtrekken van de zee, miljoenen jaren geleden.

Wandelen kan individueel of met een gids. Er is een ruime parking en een restaurant.


De Sorgue afvaren met de kano

Met Canoë Evasion daal je de Sorgue af tussen Fontaine de Vaucluse en l’Isle-sur-la-Sorgue. Na een korte briefing begin je aan een tocht van ongeveer 2 uur. Je ontdekt de mooiste plekjes langs de Sorgue.

Halverwege is een pauze voorzien waarbij er even tijd is om in de rivier te zwemmen. Aan het eindpunt pikt een busje je op om je terug naar het startpunt te brengen.


Familieportret tussen de lavendel

Wie in de Provence logeert, kan er niet omheen: je bent er omringd door lavendelvelden. De heerlijk geurende bloemen kleuren de streek paars en worden geoogst op de lavendelboerderijen die ze tot allerlei producten verwerken. Van lavendelolie tot -zeep en -koekjes, je vindt het er allemaal.

Wil je een kleurrijk aandenken aan je verblijf in de Provence, dan kan een (familie)portret tussen de lavendel niet ontbreken! Wandel of fiets langs de lavendelvelden en maak de mooiste vakantiekiekjes. Inspiratie opdoen voor je fotoshoot? Check dan de hashtag #lavenderfields eens op Instagram!

Goed om weten: eind juli wordt de lavendel geoogst. Vanaf augustus kleurt de omgeving dus minder paars.


Cade proeven in Toulon

De specialiteit van Toulon? Cade, een platte koek op basis van kikkererwtenmeel die men op houtvuur bakt en op karretjes in de Toulonese straten verkoopt.

Het waren timmermannen uit Genua die de lekkernij zo’n 200 jaar geleden meebrachten naar Toulon. Zij aten hun stuk cade vooraleer ze aan hun shift begonnen. Al snel werd de ontbijtkoek ook populair bij de rest van de Toulonese bevolking en vandaag is het een delicatesse waar niet enkel de inwoners, maar ook toeristen heerlijk van smullen.