Tips voor een uitstap in de Midi-Pyrénées

Op zoek naar leuke uitstapjes in de Midi-Pyrénées, vlakbij je vakantiehuis? Met haar acht departementen vol natuurschoon, smaakvol erfgoed en wereldbekende trekpleisters is deze regio een voltreffer voor vakantiegangers die een beetje van alles willen proeven.

Natuurliefhebbers verkennen de Pyreneën, smalle bergpaadjes, ongerepte landschappen en de wegen van Saint-Jacques van Compostella terwijl echte Bourgondiërs tegoed doen zich aan de traditionele gastronomie en de authentieke markten.

In dit artikel delen we enkele persoonlijke Reli favorieten voor een uitstap in de Midi-Pyrénées.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Midi-Pyrénées

Wijn proeven bij Château Nozières


Wie Zuid-Frankrijk zegt, zegt wijn. Ook in de Lot vind je heel wat wijndomeinen met uitgestrekte wijngaarden. Een daarvan is Château Nozières, een landgoed in Vire-sur-Lot. 

De drijvende kracht achter Château Nozières is de familie Maradenne-Guitard, die al 3 generaties lang haar wijngaarden cultiveert. Hun domein beslaat zo’n 55 hectare en staat garant voor een uitgebreid gamma aan wijnen: van frisse rosés tot witte aromatische wijnen en – uiteraard – een collectie Cahors-wijnen.

Hier kan je tijdens de zomermaanden niet alleen terecht voor winetastings maar ook voor muzikale avonden en een zomerse picknick.


Prehisto Dino Parc


In Lacave bevindt zich het Prehisto Dino Parc, een park dat volledig in het teken staat van het prehistorische tijdperk en haar dinosauriërs.

Aan de hand van levensgrote replica’s van o.a. de Tyrannosaurus-Rex, de Brachiosaurus en de Tricératops maar ook van de Cro Magnon wordt duidelijk hoe de prehistorie evolueerde. Kinderen vinden het er heerlijk!


Met de stoomtrein van Martel naar Saint Denis


Nog zo’n leuke manier om met kinderen de natuur van de Dordognevallei te ontdekken: per trein! De stoomtrein van Martel brengt je in haar open wagons tijdens een anderhalf uur durende trip langsheen de mooiste panorama’s van de Haut-Quercy. De route loopt via verschillende tunnels en afgronden van zo’n 80m hoog, wat de trip extra leuk (en een beetje spannend) maakt.

Aangezien de spoorlijn in de 19e eeuw gebruikt werd om truffels van Aurillac naar Bordeaux te brengen, werd de stoomtrein Le Truffadou gedoopt.

Opgelet: open van 14 juli tot 31 augustus.


Exclusief dineren in Figeac


Echte bourgondiërs komen thuis bij La Dinée du Viguier, een sterrenzaak in Figeac. Hier bereid chef Anthony Carballo met verse seizoensproducten gerechten om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien worden de gerechten als schilderijtjes op het bord gedresseerd. 

Het interieur is een mix van modern met authentieke elementen. Dat de sfeer er heerlijk gemoedelijk is en je op je wenken wordt bediend door erg attent zaalpersoneel, is een extra troef!