Duik met je neus in de boeken!

Met een boek in de hand, is je vakantie nog zo plezant! In dit artikel lijsten we enkele Franstalige en Nederlandstalige boekentoppers op die niet mogen ontbreken in je reiskoffer. Niks zaliger toch dan luieren op je ligzetel aan het zwembad met een spannende thriller of romantisch drama in de hand! Ben jij ook zo'n boekenwurm? Lees dan snel verder.


artikel geschreven op 21.11.2016

  • deel dit artikel via
Klik hier en ontdek ons aanbod!

le Prix Goncourt, wie valt er in de prijzen?

In de maanden september en oktober worden er in Frankrijk verschillende literatuurprijzen uitgereikt. Denk maar aan de Prix Goncourt die dit jaar gewonnen werd door Leïla Slimani. Met haar thriller Chanson Douce wist ze de bekende Franse literatuurprijs in de wacht te slepen. In het boek ontpopt een voorbeeldige oppas zich tot de moordenares van twee kinderen uit een modelgezin. Sidderen en beven dus en meteen een goede manier om je Frans bij te schaven!

 


le prix Renaudot

Een andere bekende Franse literatuurprijs is de Prix Renaudot, deze werd uitgereikt aan Yasmina Reza voor haar roman Babylone. In het boek organiseert het 60-jarige hoofdpersonnage Elisabeth een klein lentefeest in haar gezellige woning de Parijse banlieu. Het wordt een gemoedelijke avond onder vrienden en familie, toch loopt de avond anders af dan verwacht. Een bloederig drama wacht op je in Babylone.


Frans leesvoer

Wil je graag je Frans bijschaven tijdens het lezen? Kies dan voor één van de volgende Franse klassiekers! Amélie Nothomb schreef al verschillende toppers, maar 'Stupeur et tremblements' blijft toch één van de beste. Het hoofdpersonnage Amélie bracht haar eerste vijf jaar van haar jeugd door in Japan, waar ze een grote bewondering had voor de Japanse elegantie en levensstijl. Later gaat ze als tolk aan de slag in een groot Japans bedrijf, waar ze echter als snel in aanraking komt met de starre en strenge Japanse hiërarchie.

Wil je graag iets luchtigs? Kies dan voor 'Le Petit Prince' van Antoine de Saint-Exupéry, een poëtisch verhaal over een jongen die zichzelf voorstelt in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek vertelt de jongen over zijn visie op de eigenaardigehden van de mensheid. Ookal wordt het boek bestempeld als kinderboek, toch bevat het vele diepzinnige visies over het leven die doorheen het hele boek verweven zijn. Ook de illustraties in het boek zijn minstens zo bekend geworden als het boek zelf.

Een echte aanrader is 'Elle s'appelait Sarah' van Tatiana de Rosnay waarin Sarah, een joods meisje van 10 jaar in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders wordt opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs wordt gebracht voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot net voordat de politie het appartement binnendrong. 60 jaar later krijgt een Amerikaanse journaliste de opdracht om een artikel te schrijven over deze razzia en ontdekt ze het verhaal van Sarah.


tijd voor een thriller

Liever zin in een spannende thriller? Lees dan 'het smelt' van Lize Spit. In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt en de situatie ontspoort. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt. 

Ook Herman Koch heeft een nieuw boek voor je klaar! Rep je naar de winkel of bibliotheek en haal 'de greppel' in huis. Het hoofdpersonnage Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen. Een boek dat je meesleept tot het einde. 

'Het meisje in de trein' van Paula Hawkins berooft je van je adem en houdt je aandacht vast tot de laatste bladzijde. In het boek neemt Rachel elke ochtend dezelfde trein. Op een dag ziet ze iets vreemds in een tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat een vrouw vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen


voor de kids

Fan van Harry Potter? Lees dan zeker de laatste jeugdroman van J.K. Rowling, 'Harry Potter en het vervloekte kind'.

Het boek is gebaseerd op een tweedelig theaterstuk van jack Thorne. In het boek is Harry Potter een overwerkte ambtenaar op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.


Vergeet dus zeker je leesvoer niet op vakantie! Veel leesplezier!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

maak gebruik van de Reli-services

  • jaarlijks contract
  • promotie, verhuur & administratie
  • ondersteuning bij ontvanst
ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak