Haaikie en haar boys in vakantiehuis Aureou in de Provence

Sarah, op Instagram bekend als @Haaikie, trok deze zomer met haar #haaikieboys (man en drie zonen) naar ons vakantiehuis Aureou in de Provence. Ze genoten er van een deugddoende gezinsvakantie, die Sarah - zoals altijd - prachtig in beeld bracht op haar Instagrampagina. Lees hier een kort verslagje met enkele tips voor uitstapjes in de regio.


  • Deel dit artikel via

Aureou

Hebben jullie genoten van het vakantiehuis?

Ons huisje was zaaalig, we hadden alles wat we nodig hadden én vooral een prachtige en heerlijke omheinde tuin, omgeven door olijfbomen, waar we eigenlijk het meeste van onze tijd in hebben doorgebracht.

Er was een buitenkeuken, een buitentoilet én douche, dus we waren eigenlijk enkel in het huis om te slapen :-)


Zuid-Franse sfeer

Wat vond je van de omgeving? 

Auriol, ‘ons’ dorpje, ademde echt dat typisch Zuid-Franse gevoel: markt op donderdag en zaterdag, een pleintje met petanquers, bankjes in de schaduw van grote platanen, …

De eigenaar van het vakantiehuis was supervriendelijk en gaf ons tips voor uitstappen of restaurantbezoekjes. Het moet zeker niet altijd chique zijn voor ons: wij genieten ook van een goed stuk pizza van de lokale foodtruck.


Uitstapjes

Ik was gecharmeerd door het middeleeuwse dorp Le Castellet, gelegen in het volle hart van de Bandolwijnstreek. We maakten er een leuke wandeling langs de kleine winkeltjes.

We bezochten ook het havendstadje Cassis, met gekleurde huisjes  en heel veel restaurantjes. Er is markt op woensdag en een avondmarktje op vrijdag. Je kunt er met de boot een rondvaart maken langs de Calanques. Dat hebben wij nog tegoed voor een volgende keer ;-)

En het mooie Aix en Provence natuurlijk. Met de bekende dagelijkse Provençaalse markt op Place Richelme.


Bootjes en waterpret

Jullie zochten ook het water op, zag ik?

Voor mijn boys mag het af en toe wat avontuurlijker :-) Een tip is Port Miou: vertrekken aan de haven met bootjes (trouwens ook zeer fotogeniek) en wandelen over de heuvel naar Port Pin. Een fikse wandeling, maar zeker de moeite!

Op de terugweg naar huis reden we langs Veaux. We maakten er een wandeling in de rivierbedding van de Toulourenc. Een hele verfrissende uitstap (vergeet de zwemshorten niet!).


#instaproof foto's

Heb je tips voor wie zijn kids net zo mooi in beeld wil brengen?

Ik heb niet echt gouden tips. De leukste foto's zijn volgens mij de spontane. Ook al weten de jongens dat er een foto genomen wordt, ik zeg nooit: 'lach eens' want dan krijg je geforceerde foto’s met de tandjes bloot.

Soms vraag ik aan iemand om een mopje te vertellen of ik praat zelf met hen tijdens het fotograferen, zodat ze er zich minder bewust van zijn. Of ik geef de jongens een opdrachtje: ‘Wie kan er het langst zijn lach kan inhouden?” Spontane foto’s gegarandeerd!