Onze favoriete festivals in Frankrijk

In Frankrijk is er in de zomer heel wat te beleven. In elk dorp vind je wel een dorpsfeest en in de (grote) steden een muziek- of kunstfestival. Dompel jij jezelf graag onder in het feestgedruis tijdens je vakantie? Dan delen we hier alvast enkele tips!


  • Deel dit artikel via

Kunstfestival Avignon

 

Het festival van Avignon is ongetwijfeld één van de leukste festivals in het zuiden! Drie weken lang is er in alle hoeken van de stad een straattheater te vinden. Ook op de meest uitzonderlijke plekken, zoals in Le Palais des Papes, vind je creatieve en artistieke creaties. Dit gezellige festival is dan ook uitgeroepen tot cultureel erfgoed

 

Muziekfestival Carcassonne 

 

Muziek, opera, toneel en dans, deze historische stad heeft dit allemaal te bieden tijdens het festival van Carcassonne. Sommige optredens zijn gratis, voor andere moet je betalen. Elton John, Johnny Halliday, the Scorpions, Indochine, Moby, the Smashing Pumpkins, Supertramp en Deep Purple traden hier al op. Misschien ben jij er wel bij deze zomer? 

Festival d'Avignon

Francophonies

Les Francophonies

 

In Limoges vindt jaarlijks het multiculturele festival Francophonies plaats. Hier kan je je uitleven op reggae- of jazzconcerten of je ogen uitkijken op dansoptredens en toneelvoorstellingen. Ook lezingen en ontmoetingen met bekende schrijvers staan op het programma. Het is een fantastisch volksfeest dat jong en oud bekoort!

 

Rock en pop in Nîmes

 

Tijdens het festival van Nîmes wordt de bekende historische arena van Nîmes omgetoverd tot een ware concertzaal in open lucht. Vaak staan er grote internationale namen op het programma. Waarom niet in de plaats van Werchter Classic eens naar Nîmes afzakken? 


Klassieke muziek

 

Het Festival Pablo Casals is al meer dan een halve eeuw oud! Het is een fantastisch festival voor liefhebbers van klassieke muziek. Met verschillende concerten op de meest uitzonderlijke en unieke plaatsen, zoals in religieuze monumenten (de abdij van Saint Michel de Cuxa, de abdij van Le Canigo) en de grotten van Les Canalettes. Heb je talent in het componeren van muziek? Je kan hier ook meedoen aan de zeer prestigieuze 'Concours International de Composition'. 

 

Accordeonconcerten

 

Op weg naar het zuiden eind juni? Misschien pik je graag even een echt volksfeest mee langs de weg. Les Nuits de Nacre is een driedaags festival in Tulle (Corrèze) waar het enkel en alleen om de accordeon en gezelligheid draait. In alle straten, terrasjes, cafés, openbare plaatsen, concertzalen en theaters hoor je hier muziek: jazz, rock, Franse chansons,... En ja hoor, altijd komt er een accordeon aan te pas! Meer info vind je hier.

 

Les Nuits de Nacre