Duurzaam reizen in Frankrijk

Duurzaamheid is zonder enige twijfel hét kernwoord van 2019. Nooit eerder kwamen er zoveel mensen op straat om de alarmbel te luiden en meer aandacht te vragen voor het milieu. Wist je dat je ook op reis je steentje kan bijdragen? Met deze 3 tips ben je alvast goed op weg.


  • Deel dit artikel via

Reizen met de trein
 

Een duurzame vakantie begint met een slimme vervoerskeuze. Laat je auto voor wat hij is en boek eens een treinticket richting de zon. Een trein stoot namelijk een pak minder CO2 uit waardoor het een klimaatvriendelijkere manier van reizen is.

Bovendien is een treinrit ook erg praktisch. Je bent veel sneller op je bestemming en hoeft je niet uren lang te concentreren op de weg. Zo kom je helemaal uitgerust op je bestemming aan en kan je vakantie meteen beginnen!

Naar deze Zuid-Franse steden kan je gemakkelijk per trein reizen:

  • Bordeaux
  • Marseille
  • Valence
  • Avignon 
  • Aix-en-Provence

Koop lokaal
 

Niets zo heerlijk als een slaatje met sappige coeur de boeufs die je voor geen geld op de kop tikt bij een Franse groenteboer. Door zélf te koken met dagverse, seizoensgebonden producten van kwekers en boeren uit de streek steun je niet alleen de lokale economie, maar houd je ook je ecologische voetafdruk klein. Geen transport uit andere landen of chemische middeltjes die je groenten langer vers houden. Rechtstreeks van het veld op je bord!

  • Door te logeren in een vakantiewoning, kan je écht leven op het ritme van de locals en proef je op een authentieke manier van hun cultuur. Bovendien kan je, in tegenstelling tot resorts en hotels, in zo’n vakantiewoning zélf bepalen hoeveel je verbruikt.

Terug naar de natuur
 

Zuid-Frankrijk staat bekend om haar prachtige fauna en flora. Je bewandelt er de mooiste natuurpaden, temt er de meest indrukwekkende bergflanken en neemt er een frisse duik in kabbelende rivieren en rustige meren. Let er altijd op dat je nergens rommel achterlaat en ontdek de natuur steeds op een eerbiedige manier.