Siska Schoeters in Zuid-Frankrijk

Siska Schoeters, bekend van radio en televisie, verbleef deze zomer met haar gezin in ons vakantiehuis Mon Luberon in de Provence. Wij mochten Siska na afloop opbellen voor een interview over haar ervaringen in La Douce France. Hierbij het enthousiaste relaas van een ontspannen gezinsvakantie die zich vooral in en rond het zwembad afspeelde...


  • Deel dit artikel via

Mon Luberon

Wat vond je van Mon Luberon? Wat was er tof aan het huis? 

Superveel! Wij kwamen toe, we deden de gordijnen open en we waren enorm onder de indruk van het uitzicht. De view is echt het meest fenomenale aan het huis.

Wij hadden het gevoel van ‘amai, dat is hier helemaal van ons’. Daar hadden we ook nood aan, zo eens volledig alleen zijn in onze bubbel van zes. 


De hele dag in het zwembad

En de kinderen?

De tieners vonden het tof dat er een buitenkeuken met een bar was. En onze dochter Minnie zat de hele dag in het zwembad.

We vonden Mon Luberon ook een heel veilige plek. We moesten uiteraard wel oppassen met het zwembad, want Minnie is nog maar drie jaar, maar voor de rest kon ze daar helemaal haar ding doen.


Eerste keer Provence

Zijn jullie al vaak op reis geweest naar Zuid-Frankrijk?

Ik moet iets bekennen: ik was nog nooit in de Provence geweest! Straf hé. Ik was wel onder de indruk van wat we gezien hebben.

We waren helaas net te laat voor de bloeiende lavendelvelden. Dus daarvoor moeten we nog eens terug ;-) 


Vooral chillen

Heb je tips voor uitstapjes?

Oei, niet zoveel vrees ik. Het huis op zich was zo fantastisch. We hadden niets meer nodig dan dat. Dus veel tips voor uitstappen kan ik niet geven, want wij hebben eigenlijk niet zoveel gedaan…

We hebben wel Gordes en Avignon bezocht. En het dorpje zelf, daar hebben we de eerste avond pizza gegeten. We zaten buiten op het terras en we voelden meteen aan alles dat we in het Zuiden zaten.


La Vie en Rose

Hebben jullie zelf gekookt in het vakantiehuis?

Ja, het huis leende zich daar ook goed toe. We leefden echt buiten en hebben elke dag de barbecue aangestoken (niet altijd voor een heel vleesfestijn, welteverstaan). 

Ik vind het ook gemakkelijk en gezellig om gewoon in de tuin te zitten, met een goed wijntje erbij. De kinderen kunnen nog wat zwemmen en in hun zwembroek aan tafel komen. Iedereen relaxed!

Thomas ging ook elke ochtend naar de bakker voor de klassiekers: croissants en stokbrood. En dan zeiden we telkens tegen elkaar: ja dat kunnen ze hier toch écht wel goed :-)


Met de trein

Jullie zijn met de trein gegaan. Is dat meegevallen?

Dat vond ik fantastisch! Echt hemels! Zeker als je naar de Vaucluse gaat: de verbinding Brussel-Avignon is top. Op 5 uur tijd sta je er én je zit de hele rit op je gemak. 

Ook voor de terugreis: ’s ochtends zaten we nog in het zwembad en in de namiddag waren we al thuis. Geen files onderweg, dus je hebt echt je vakantie nog in je lijf als je thuiskomt. Uiteraard moet je ter plaatse wel een auto huren, maar dat is ook allemaal goed geregeld. Ik zou het iedereen aanraden!