UNESCO werelderfgoed in Zuid-Frankrijk

Frankrijk heeft heel wat troeven in huis en is niet voor niets het populairste vakantieland van de Belgen. Je kan er kuieren over de uitgetrekte boulevards, wijn proeven in één van de vele châteaux en natuurlijk ook cultuur opsnuiven! Om je tripje naar het Zuiden net dat tikkeltje specialer te maken, zochten we voor jou de mooiste en meest verrassende plekjes die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst werden vereeuwigd. 


  • Deel dit artikel via
ook onze vakantiehuisjes zijn het ontdekken waard

Arles

Arles heeft een uitstekende ligging aan de poort van de Camargue. Een must do is het Amfitheater, de populairste trekpleister bij uitstek. Laat je zeker niet afschrikken door een bende toeristen en neem een kijkje binnen in. Vroeger werden hier wagenrennen en gladiatorengevechten georganiseerd. Vandaag gaat het er iets rustiger aan toe, de stierengevechten buiten beschouwing gelaten. Pittig detail: de wereldberoemde Vincent van Gogh heeft er ook zijn stempel achtergelaten.

Passeer zeker ook eens langs Place de la République, waar de Obelisk van Arles staat. Dit monument werd opgericht in de 4e eeuw onder keizer Constantijn 2 en brak een eeuw later in tweeën. Gelukkig besloot men in de 17e eeuw om de obelisk opnieuw op te bouwen, zodat je hem vandaag in volle glorie kan bewonderen.

Meer info Vaucluse

Vakantiehuis Antonia

Languedoc, Gard

Vakantiehuis Grande Terre

Languedoc, Gard

Vakantiehuis La Papeterie

Languedoc, Gard

Vakantiehuis Attelles

Languedoc, Gard


Avignon

Zin gekregen in een bezoekje aan deze wereldberoemde stad met haar Pausenpaleis, befaamde brug en theaterfestival? Ontdek enkele Reli vakantiehuizen in de Vaucluse op amper 25 km van Avignon!

Meer info Vaucluse

Nieuw

Vakantiehuis Villa de Tella

Provence, Bouches-du-Rhône

Vakantiehuis Villa Sylvie

Provence, Vaucluse

Vakantiehuis Bastide de Frigolet

Provence, Bouches-du-Rhône

Vakantiehuis Bastide Angelina

Provence, Bouches-du-Rhône

Vakantiehuis Lou Cigalou

Provence, Bouches-du-Rhône


Carcassonne

Liefhebbers van historisch erfgoed en oude, indrukwekkende gebouwen halen hun hart op tijdens een bezoek aan Carcassonne. Deze stad is, na de stad van de liefde en Mont-Saint-Michel, de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.

Carcassonne is de best bewaarde, grootste, middeleeuwse vestigingsstad van Europa en behoort met recht en rede tot het UNESCO werelderfgoed. De oude binnenstad La Cité de Carcassonne werd volledig gerestaureerd.

Ga iets drinken op het gezellige Place Marcou en laat het prachtige plein met fontein, de schilderachtige straatjes en souvenirwinkeltjes je bekoren.

Meer info Aude

Vakantiehuis Peyrens

Midi-Pyrénées, Tarn


Orange

Orange verwijst niet naar het telecombedrijf, maar naar een Zuid-Franse stadje met een prachtige historie. Je vindt er het Romeinse theater, daterende van de eerste eeuw na Chr. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van de Romeinse bouwkunst en zorgde voor veel vertier in het drukke stadsleven. Het plebs kon er genieten van dichterlijke voordrachten, pantomime en Attische komedies, waar special effects niet werden geschuwd.

De Triomfboog van Orange werd omstreeks dezelfde tijd als het antieke theater gebouwd en stond later model voor de boog van Constantijn in Rome. Dit monument is prachtig versierd met lage reliëfs die de Pax Romana verheerlijkten.

Meer info Vaucluse

Vakantiehuis Attelles

Languedoc, Gard

Vakantiehuis Grande Terre

Languedoc, Gard

Vakantiehuis Antonia

Languedoc, Gard

Vakantiehuis La Papeterie

Languedoc, Gard


Sluit je daguitstap in schoonheid af in één van onze adresjes!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak