Uitstapjes in de buurt van vakantiehuis Mas des Bignones in de Gard

Sarah, op Instagram bekend als @Haaikie, trok in augustus met haar gezin naar ons vakantiehuis Mas des Bignones in de Languedoc. Vooral de antiekmarkt van Barjac, het authentieke Uzès, de Pont du Gard bij zonsondergang en een avontuurlijke kanotocht wisten hen te bekoren. Lees hieronder Sarahs tips voor uitstapjes in de regio Gard.

Sarah verbleef daarnaast ook in ons vakantiehuis Crillon in de Vaucluse. Lees het verslagje van die week in het artikel Uitstapjes in de buurt van vakantiehuis Crillon in de Provence.


  • Deel dit artikel via
Ontdek vakantiehuis Mas des Bignones, waar Sarah verbleef

Markt in Barjac & Uzès


In de periode van 15 augustus vindt in Barjac de grootste antiekmarkt plaats met kraamhouders uit heel Frankrijk. Het is écht de moeite om eens langs te gaan. Je kan er prachtige stuks op de kop tikken. (Dus je houdt best wat plaats over in de auto ;-))

Uzès heeft een prachtige markt op woensdagvoormiddag en zaterdagvoormiddag. Een échte provencaalse markt met lokale producten, voeding en kledij. Een echte aanrader! Uzès is een heel gezellig dorp met een groot kasteel om te bezoeken, veel horeca en leuke winkels.

Tip van Flip: na 15u kan je nergens nog terecht voor een middagmaal, dus zorg dat je op tijd ergens reserveert of aanschuift, want op marktdagen kan het best druk zijn daar.


Kanovaren


Bij Cese Canoes in Goudargues kan je een tocht per kano, sup of kajak boeken. Je kan kiezen uit verschillende afstanden en onderweg kan je langs de kant stoppen op verschillende plekjes om te picknicken aan het water. 

Je krijgt een grote ton om je spullen op te bergen, dus je picknick kan zeker veilig vervoerd worden. Vervoer met een busje naar start- of eindplek is voorzien. 

Wij reserveerden op voorhand telefonisch.


Pont du Gard


Pont du Gard is een heerlijke plek om te gaan zwemmen. Wij kwamen pas heel laat toe (rond 18u) en konden genieten van een supermooie zonsondergang aan het water. Volgens mij kan het overdag wel veel drukker zijn daar.

Houd er rekening mee dat je nog een stuk moet stappen vanaf de parking tot je aan het water toekomt. Interessant om te weten met kleine kindjes! Er is ook horeca voorzien aan het water zelf.


Mas des Bignones


Mas des Bignones is een heel mooi groot vakantiehuis, met echt alle voorzieningen. Het zwembad kan niet afgesloten worden, maar er is wel een alarm. Het is er dus heel geschikt om met kleine kindjes te verblijven.

De tuin biedt voldoende schaduw en heel veel plekjes om te spelen! Buiten zijn er alle faciliteiten om te kunnen koken. Er is ook een buitendouche en toilet, dus dit is een ideaal huisje om buiten te leven!

De kamers zijn voorzien van airco of blazers, dus het wordt nooit te warm binnen. Het wifi-bereik is niet zo sterk in de tuin, maar dit kan je als een voordeel zien :D