Wat te doen in Nîmes: de mooiste bezienswaardigheden

Nîmes is een zuidelijke charmante stad, gelegen tussen de Cevennen en de Camargue, tussen de Provence en de Languedoc. De stad is Romeins, klassiek en modern tegelijkertijd. Zo zijn de vele overblijfselen uit het rijke verleden hier goed bewaard gebleven. De stad staat dus in het teken van kunst en geschiedenis maar tegenwoordig is er ook veel aandacht voor hedendaagse moderne kunst. De mix van klassiek en modern maakt deze unieke stad nog aantrekkelijker! 


  • Deel dit artikel via
Ontdek hier ons volledige aanbod

terug in de tijd

De kunst- en geschiedenisstad Nîmes is bekend om haar antieke erfgoed en haar bijzonder feestelijke, zuiderse sfeer. Het bijzonder goed bewaarde Romeinse amfitheater uit het einde van de 1e eeuw biedt met zijn 133 meter lengte en 101 meter breedte plaats voor maar liefst 24.000 toeschouwers. In dit prachtige amfitheater, dat open is voor bezoek, vinden vaak optredens plaats. Ook de befaamde corrida's en koersen met stieren uit de Camargue vinden hun weg naar deze prachtige arena's. 


een snuifje cultuur

Een andere belangrijke trekpleister in de stad is het Vierkante Huis, een prachtige Romeinse tempel die dateert uit de 1e eeuw en die helemaal versierd is met zuilen en Korinthische kapitelen. Tegenover het Vierkante Huis staat het Vierkant van de Kunst, een modern bouwwerk dat het museum voor Hedendaagse Kunst huisvest. In de stad Nîmes vind je eveneens het Museum voor Schone Kunsten waar Franse en buitenlandse schilderijen van de 14e tot de 19e eeuw tentoongesteld worden.


must-do's

Andere bekende trekpleisters in Nîmes zijn La Maison Carrée, een prachtige antieke Romeinse tempel die dateert van 5 jaar na Christus. Ook La Tour Magne en de Jardins de la Fontaine zijn zeker en vast een bezoekje waard. Niet te vergeten is natuurlijk de alombekende Pont du Gard, een Romeins aquaduct dat later uitgebreid werd tot brug en dat pronkt op de werlelderfgoedlijst van Unesco. 

Naast de prestigieuze monumenten die de Romeinen hebben nagelaten, heeft de oude stad ook haar eigen schatten. Zo heeft het historische centrum van Nîmes relieken uit de Middeleeuwen en de Renaissance, evenals bouwwerken uit de klassieke tijd en uit de 19e eeuw toen de industrie in de stad welvarend was.

 


tijd voor feest!

De traditionele Férias trekken tijdens de vele festiviteiten en stierengevechten jaarlijks bijna een miljoen mensen naar Nîmes. Zo is er de dagen voor Pinksteren tot en met witte donderdag het Féria de Pentecôte en tijdens het derde weekend van september de Féria des Vendanges. In de zomer vindt in Nîmes het Jeudis de Nîmes plaats, zo zijn er 's avonds sfeervolle marktjes en livemuziek in de gezellige straatjes van de stad.

Bovendien zijn er in juni en juli ook de Nuits des Jardins: de Jardin de la Fontaine wordt dan het decor voor vele concerten en optredens. Ook de concerten tijdens het Festival de Nîmes die plaatsvinden in het Romeinse amfitheater in juli, zijn een bezoekje waard. In april keren de inwoners van Nîmes terug in de tijd tijdens de grote Romeinse Spelen. Even waan je je in het Romeinse tijdperk.


een hongertje?

Wil je enkele lokale gerechten en producten uit de streek ontdekken? Wandel dan eens door de overdekte markt Les Halles in het centrum van Nîmes. Je ontdekt er typische lokale gerechten en producten zoals bijvoorbeeld een aperitiefje van Picholine olijven, een brandade de morue (een typisch gerecht uit Nîmes met gezouten kabeljauw), coquilles of sappig lamsvlees; voor ieder wat wils! Lekker bij je diner is de wijn van Costières de Nîmes of Perrier water, de bron ligt op slechts enkele kilometers afstand van Nîmes.  


hoe erheen?

Met de auto neem je best de A9 en A54 tot in Nîmes. Wie graag zonder zorgen wil reizen neemt best de trein, de TGV brengt je tot aan de stadsrand van Nîmes, een shuttlebus brengt je tot in de binnenstad. Ook met het vliegtuig geraak je tot in Nîmes. De bus die ook stopt aan het TGV-station brengt je tot in de oude binnenstad.
 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak