Gratis reisapps voor een zorgeloze vakantie

Vertrek je binnenkort op reis? Vergeet dan niet om op voorhand enkele handige reisapps te downloaden. We geven je hierbij alvast 5 tips. Deze apps helpen je op weg om vlot(ter) Frans te spreken en geven je tips voor bezienswaardigheden en nuttige plaatsen (zoals het dichtstbijzijnde toilet). Ze zijn allemaal gratis!

Met deze selectie van apps haal je het beste uit je vakantie!


  • deel dit artikel via

Reisapp 1 - AroundMe


Als je voor de eerste keer ergens komt, is het vaak zoeken naar bepaalde zaken. AroundMe stelt je locatie vast en toont je de dichtstbijzijnde restaurants, supermarkten, banken, tankstations, ziekenhuizen, hotels, bioscopen, ... Bij de resultaten krijg je de afstand te zien en het adres.

Je kan in AroundMe ook - in plaats van je huidige locatie te doorzoeken - je vakantieadres intoetsen. Zo zie je op voorhand welke voorzieningen er zijn en kun je helemaal stressvrij op vakantie vertrekken.


Reisapp 2 - Duolingo

Duolingo is een app waarmee je op een leuke en handige manier talen leert. Wil je Frans leren, dan moet je wel vanuit het Engels vertrekken. 

Eerst test Duolingo je niveau, dan krijg je lessen op maat. Je moet woorden nazeggen in de microfoon, zinnetjes vertalen, invuloefeningen doen en meerkeuzevragen beantwoorden. De makers gebruiken allerlei trucjes uit games om je te motiveren: punten, levels, levens, bonussen. En het werkt: Duolingo spelen is echt tof!


Reisapp 3 - TripAdvisor


Op TripAdvisor vind je beoordelingen van andere reizigers over accommodaties, hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Bovendien kan je met deze app tips voor honderden steden offline op je telefoon opslaan. Zelfs voor het bekijken van de bijbehorende plattegrond is geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor op vakantie!

Op dit moment zijn er meer dan 75 miljoen beoordelingen van ervaren reizigers beschikbaar via TripAdvisor.


Reisapp 4 - Flush


Niets vervelender dan hoge nood en geen toilet in de buurt. Waar vind je dan snel een openbaar toilet en wat is de snelste route? De app Flush Toilet Finder helpt je daarbij. 

Zodra je de app opent, gaat de app op zoek naar de openbare wc’s in je omgeving. Op een kaart zie je waar je je bevindt en daaronder een lijst met alle beschikbare openbare toiletten. Als je een toilet selecteert, krijg je een routebeschrijving, hoe ver het verwijderd is en hoe lang het lopen is. Je kunt zelfs een vervoersmiddel kiezen, zoals een auto of openbaar vervoer. 


Reisapp 5 - Google Translate

Spreek je al aardig wat Frans, maar moet je soms zoeken naar een bepaald woord? Of wil je op restaurant weten wat er allemaal op de kaart staat? Google Translate to the rescue!

De app vertaalt tussen maar liefst 103 talen! En er zijn ook leuke opties, zoals directe vertalingen via de camera. Richt je smartphone op een bordje, menukaart of ander object in een vreemde taal en Google Translate brengt meteen een vertaling naar je moedertaal in beeld. 

Het is ook mogelijk om gesprekken te vertalen. Hierbij kun je allebei in je eigen taal praten. De app vertaalt beide kanten van het gesprek. 


Reisapp 6 - Splitwise

Wanneer je met meerdere gezinnen op vakantie gaat, is bijhouden wie wat betaalt, soms een hoop gedoe. Splitwise berekent hoeveel geld jij iemand verschuldigd bent of hoeveel geld jij nog moet ontvangen.

Zo kun je op het einde van de vakantie alles in één keer terugbetalen of ontvangen. Ook handig om een overzicht te houden van alle uitgaven op vakantie dus. 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.