Reisapps zijn een must voor een zorgeloze vakantie

Eén van de meest opwindende onderdelen van een vakantie is het uitkijken naar alles. Reisapps zijn dan ook een must voor een zorgeloze vakantie. Neem je smartphone of tablet mee op reis en download de apps die bij je passen.

Met deze allerbeste apps haal je het beste uit je vakantie!

Vertrek je binnenkort op reis? Vergeet dan niet om op voorhand enkele handige reisapps te downloaden. We geven je hierbij alvast 5 tips!

 


artikel geschreven op 24.03.2019

  • deel dit artikel via

Reisapp 1 - Splitwise

Wanneer je met meerdere gezinnen op vakantie gaat, is bijhouden wie wat betaalt, soms een hoop gedoe. Splitwise berekent hoeveel geld jij iemand verschuldigd bent of hoeveel geld jij nog moet ontvangen.

Zo kun je op het einde van de vakantie alles in één keer terugbetalen of ontvangen. Ook handig om een overzicht te houden van alle uitgaven op vakantie dus. 


Reisapp 2 - Spotify

De tijd dat we op vakantie vertrokken met een pak cd’s of cassettes ligt al even achter ons. Nu kun je miljoenen nummers beluisteren via apps als Spotify. Je luistert naar je favoriete artiesten en albums en je kunt zelfs afspeellijsten samenstellen (wat dacht je van “La Douce France”?). Er zijn ook kant-en-klare afspeellijsten beschikbaar en heel wat podcasts.

Alternatieven voor Spotify zijn Google Play Music, Apple Music, You Tube Music en Amazon Music.


Reisapp 3 - Instagram

De ideale app om het thuisfront te laten meegenieten van jouw picture perfect Reli vakantie en van de mooiste plekjes in Zuid-Frankrijk. Deel jouw coolste vakantiefoto’s met of zonder filter. Of gebruik Instagram Stories om een verslagje te maken!

Daarnaast kun je Instagram uiteraard ook gebruiken om je te laten inspireren. Zoek bijvoorbeeld eens op hashtags als #vaucluse #ardeche #cotedazur. En vergeet @relivakantie niet te volgen natuurlijk! 


Reisapp 4 - Yuggler

Yuggler is een zegen voor ouders die reizen met hun kinderen, want hiermee ontdek je alle kindvriendelijke activiteiten die er te doen zijn bij jou in de buurt.

Vind tips, bekijk foto’s en zoek via filters, zodat je zeker de activiteiten vindt die passen bij de leeftijdsklasse van je kroost.


Reisapp 5 - You Tube Kids

Wie met (kleine) kinderen reist, weet dat filmpjes kijken op gsm of tablet vaak een moment van rust betekent voor de ouders. Vooral in de auto of op restaurant kan dat wel eens een redder in nood zijn.

Sinds 5 februari 2019 is You Tube Kids beschikbaar in België. Dat is een kindvriendelijke versie van YouTube, met educatieve en ontspannende filmpjes en muziek. 

De gratis app voor kinderen van 3 tot 12 werkt met profielen volgens leeftijd. De app leidt je kind dan naar aangepaste filmpjes. Je kunt ook de kijktijd van je kinderen beperken met een ingebouwde timer.